čtvrtek 25. dubna 2013

Seznamte se s vitamínovou bombou z Číny


GOJI
Naše poslání

Lidé obvykle znají cenu produktu, někdy však neznají jeho skutečnou hodnotu. Hodnota nemusí být na první pohled hned projevena. Přinášíme vám proto cenné informace, které mohou usnadnit volbu, zda je náš produkt přínosem.
Jaká je tedy hodnota Goji Ramissio? Již ta, že z exotických dálek Asie přinášíme energii zabalenou v lahvi jako ducha Aladina, jenž může vyplnit naše přání, které si mnohokráte přejeme ze všech nejvíce. Tím přáním je zdraví.
Jaký je původ plodiny goji? Roste skromně v panenské přírodě v oblasti, jež je jí nejpříznivější, a odkud je prováděn sběr našich plodů. Tyto červené diamanty, jak se goji často přezdívá v Himálaji, se pěstují v oblasti Ningxia již 600 let. S úctou k přírodnímu daru nesou toto tajemství po celá staletí, a předávají si je po generace od jednoho člena rodiny k druhému.
Od prvního rozkvetlého kvítku začíná goji svou dlouhou pouť, než se dostane k nám. Každý plod projde rukama sběračů, poté se do šesti následujících hodin za studena plody lisují a následně šťávu plníme speciálními postupy asepticky do lahví z broušeného skla. S tou nejvyšší kvalitou bez přídavných konzervačních látek, které by znehodnotily účinky koncentrátu. Šťáva putuje dlouhou cestu lodí přes oceán z Asie a poté z přístavních doků kamiony k nám do Evropy. U nás je nabalena se vší péčí a přepravována zásilkovou službou do domácností, do vašich rukou. Takovou cestu podniká goji z Himálajských plantáží až na váš stůl.
Otázka zní Kolik jsme ochotni dát za prodloužení okamžiku života? Jaká je naše cena za takovou hodnotu – za hodnotu zdraví? Nevyčíslitelná? Mít zdravé tělo považuji za zodpovědnou prioritu k sobě samému, jelikož zdravé tělo přináší i šťastné prožitky na mentální úrovni a tím úspěšný život v hojnosti bez depresí. Myšlenka je vždy první, pak je čin. Konejte tedy pro své blahodárné zdraví, jak nejlépe víte, my konáme pro vás, jak nejlépe umíme. Přinášíme vám dar přírody – elixír dlouhověkosti.
Tajemstvím života jsou vzájemné vztahy, všechno souvisí se vším. Všechno v přírodě je sdílení. Země je zázrak a život na ní je dodnes záhadou. Všechny zázraky pocházejí ze Země.
Naše buňky mluví stejným jazykem jako příroda, jsme jedna velká rodina. Cesta ke zdraví je návrat k přírodě. Naší činností přinášíme ušlechtilou službu lidu v poselství naší země.
Vladimír Drozd
jednatel společnosti

Usnadněte si život s goji
My vám však nabízíme ještě jeden způsob, jak si pojistit zdraví své i všech blízkých. Užívejte každý den malé množství koncentrátu z čerstvých plodů goji, vypěstovaných v podhůřích Himálaje. Čínské goji je totiž přímo napumpované antioxidanty – šťáva lisovaná z goji obsahuje 59000ORAC.  Ve srovnání například s 218 ORAC stejného množství jablka je to skutečně astronomický rozdíl. Při této ohromné koncentraci pokryje doporučenou denní dávku antioxidantů i malé množství šťávy z goji. Pijte stoprocentní šťávu z čerstvého goji a vítězství v boji s toxiny budetemít jednoduše v kapse.
Seznamte se s vitamínovou bombou z Číny
Pro mnohé zcela neznámé slovo goji označuje čínskou rostlinu, která plodí patrně nejzdravější ovoce na naší planetě. Nejvýživnější plody goji rodí keře v podhůří Himálaje v čínské provincii Ningxia. Touto oblastí totiž protékají řeky z Himálaje, které dodávají místnímu goji mimořádně kvalitní výživu a zajišťují tak v jeho plodech maximální možný obsah všech pro lidský organismus cenných látek. Obyvatelé provincie Ningxia, kteří kustovnici denně konzumují, se díky tomu mohou pochlubit opravdu vysokým věkovým průměrem. Mají tedy mnoho dobrých důvodů starat se o tyto drahocenné, přibližně jeden a půl metru vysoké keře s maximální péčí.
Goji v čínské medicíně
Ne nadarmo využívá blahodárných účinků goji po mnoho staletí i tradiční čínská medicína. Také Tibeťané a Indové goji velmi dobře znají a vědí, že dva a půl centimetru dlouhé oranžové bobule této rostliny jsou tím nejjistějším zdrojem dlouhověkosti, který lze na naší planetě najít. V Číně a přilehlých regionech se proto plodům kustovnice ze zřejmých důvodů přezdívá ovoce nesmrtelnosti.
Proč jsou plody kustovnice tak mimořádné
Za svou až lehce neuvěřitelnou pověst vděčí plody kustovnice čínské závratně vysokému obsahu vitamínů, minerálů, aminokyselin a dalších zdraví prospěšných látek. Podle výzkumu amerického ministerstva zemědělství je v plodech goji nejvyšší koncentrace antioxidantů ze všech druhů ovoce či zeleniny.
Bobule kustovnice jsou například bohatým zdrojem karotenoidů včetně beta-karotenu, kterého má goji ještě více než mrkev. I co se týče jiných vitamínů, je goji světovým vítězem mezi všemi známými potravinami na Zemi. Jeho bobule obsahují padesátkrát více vitamínu C než pomeranče. V goji se dále nachází vysoký podíl důležitých vitamínů B1, B2, B6 a vitamínu E.
Aminokyseliny, minerály a polysacharidy v goji
Kromě vitamínů v sobě bobule goji nesou množství aminokyselin, které tvoří základní stavební kameny lidského organismu. V goji je celkem osmnáct druhů aminokyselin včetně osmi esenciálních, které jsou pro lidské tělo nepostradatelné. Plody kustovnice v sobě také ukrývají až jednadvacet stopových minerálů, jako je zinek, železo, měď, vápník, germanium, selen a fosfor. Minerály se podílejí především na udržování stálého prostředí v těle, stavebních a vstřebávacích procesech v organismu a na správném fungování orgánů a nervové soustavy.
Plody kustovnice jsou rovněž hojným zdrojem polysacharidů, což je zjednodušeně řečeno zdravá forma cukrů. Polysacharidy jsou pro lidské tělo velmi důležité. Jsou nenahraditelnou zásobárnou energie pro činnost buněk a kromě toho mají v lidském organismu spoustu dalších nezastupitelných funkcí. Goji například nese druh polysacharidů, které podporují vylučování růstového hormonu v podvěsku mozkovém. Růstový hormon v dospělém těle má spoustu pozitivních funkcí. Dostatek tohoto hormonu zaručuje člověku pevné zdraví, odolnost vůči chorobám a rychlé hojení ran, ale také stabilní psychickou pohodu. Zároveň růstový hormon zamezuje tvorbě vrásek.
LBP: Jen v goji
Opravdovou specialitou goji jsou pak takzvané Lycium barbarum polysacharidy (LBP), zvláštní směs polysacharidů a proteoglykanů, jejichž název je odvozen z latinského jména kustovnice čínské. LBP jsou výjimečně silnými antioxidanty, které omezují proces stárnutí organismu, zvyšují odolnost vůči nepříznivým faktorům vnějšího prostředí a snižují riziko vzniku rakoviny.
Malé množství stačí
Právě velmi vysoká míra antioxidantů je hlavním důvodem, proč pravidelně konzumovat goji. Podle výzkumů amerického ministerstva zemědělství by měl každý člověk denně přijmout minimálně 3000–5000 ORAC. ORAC je americký standard vyjadřující schopnost různých druhů potravin likvidovat volné radikály v lidském těle. Jinými slovy ORAC vyjadřuje antioxidační účinky dané potraviny. Goji vychází ze srovnání různých potravin, co se týče ORAC, absolutně nejlépe. Sto gramů sušených bobulí kustovnice obsahuje až 25000 ORAC, což je třicetkrát více než stejné množství pomeranče. Skvělou zprávou potom je, že šťáva, která se z těchto bobulí lisuje, obsahuje ještě víc než dvakrát tolik! 59000 ORAC už je skutečně úctyhodná hodnota.
Výjimečnost goji a jeho výhoda oproti ostatnímu ovoci a zelenině tedy tkví právě v mimořádně vysoké koncentraci antioxidantů. Díky tomu stačí zkonzumovat jen velmi malé množství tohoto ovoce, aby člověk pokryl doporučený denní příjem antioxidantů. Již pouhých 25 ml lisované šťávy z kustovnice bohatě pokryje denní potřebu antioxidantů. Goji tedy šetří energii, čas i peníze, jež je obvykle nutné věnovat zdravému životnímu stylu. Pouze malá troška goji znamená pro lidské zdraví velmi mnoho.
Proč si vybrat Goji Ramissio
Ačkoliv je goji pro velkou část české populace naprosto neznámým exotickým ovocem, i náš trh v současnosti nabízí produkty z goji od několika různých výrobců. Goji různých značek se však pochopitelně liší svou kvalitou, respektive obsahem účinných látek. Šťáva Goji Ramissio, jak již bylo řečeno, se lisuje z plodů pěstovaných v čínské provincii Ningxia, která je vyhlášená pěstováním nejvýživnějšího goji na světě. Z jednoho keře místní pěstitelé ručně očešou až tři kilogramy oranžových bobulí, které do šesti hodin od sběru vylisují. Na stočení jednoho litru šťávy Goji Ramissio je přitom potřeba šest kilogramů čerstvých plodů goji. Díky rychlému výrobnímu postupu a přísnému dohledu na čerstvost ovoce není zapotřebí šťávu Goji Ramissio žádným způsobem konzervovat, sterilovat ani jinak upravovat. Goji Ramissio je zcela přírodním produktem.

V případě Vašeho zájmu o tuto rostlinu mi napište na e-mil :
NadKost@seznam.cz


Žádné komentáře:

Okomentovat