pátek 30. listopadu 2012

Vzpomínka - tip na výlet

Venku sněží, nastává čas adventu a děti se pomalu těší na vánoce. Nám maminkám začíná ten pravý kolotoč... co komu koupit, co honem ještě vydrhnout a uklidit, co upéct a jak se ze všeho toho shonu nezbláznit. Ale ten pohled na rozzářená očička těch prcků u stromečku za to všechno stojí. Je to ta nejkrásnější odměna.

To mě přivedlo ke vzpomínce na babí léto a na nádherný výkend, který jsem strávila společně se svou prostřední dcerou a vnoučkem. Tři nádherné dny na boudě Štumpovka a Dvoračky  v Krkonoších.
Pozval nás můj syn Jan, který tam pracuje již 3 roky jako kuchař.

Než se dostanete z Rokytnice nahoru na Štumpovku, musíte vyšlapat obrovský kopec, dlouhý 5 Km, ale když to zvládnete, stojí to za to. Celé okolí máte jako na dlani.
Pohled z Dvoraček do údolí

Při cestě nahoru projdete úsekem, kde se točil český film pro děti s názvem Lyžníci /nevím, zda je to správně/ a také kolem ohrady, kde se pasou ovečky.

Chata Štumpovka je nově postavená, celá dřevěná a poořád ještě voní dřevem. Vedle ní stojí stále původní stará chata Dvoračky, ve které se můžete také ubytovat, ale bydlí tam také personál.
Štumpovka


Jídlo je vynikající a recenze na internetu jsou kladné. 

Pokud si chcete vyrazit na výlet, musíte opět vyšlápnout ohromný kopec až na hřebeny, odkud se můžete vydat buď k pramenu Labe, nebo k chatě Vrbatovka, k vodopádům atd.

Cesta nahoru.
Na hřebenech - odpočinek.

U pramenu Labe.

Labská bouda

Cestou z Labské boudy k vodopádům.

 Panorama Krkonoš

Vodopády.

 Malé osvěžení

Cesta z Vrbatovy boudy zpět na Dvoračky.

My jsme měli štěstí, že toho dne, kdy jsme se vydali na výlet, bylo nádherně, slunečno a tak jsme si to užili jaksepatří.


Žádné komentáře:

Okomentovat